Je bent niet je gedachten en je emoties, maar je hebt ze wel. Soms (vaak?) zijn ze niet aangenaam of blokkeren ze je in het bereiken wat je wilt. De onderstaande technieken kunnen je dan helpen.

EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is een snelle (enkele minuten) en effectieve methode om remmingen en negatieve emoties (t/m zelfs trauma's) kwijt te raken.
EFT is, net als acupuntuur, gebaseerd op de filosofie dat wij uit energie bestaan en er energiebanen door het lichaam lopen. Blokkades in deze energiebanen zijn de oorzaak van negatieve emoties of fysieke klachten. Met EFT kunnen deze blokkades worden opgeheven. Hier zie je een introductievideo over EFT van de bedenker ervan.

Sedona Methode
De Sedona Methode is een effectieve methoden voor het loslaten van negatieve emotiesen beperkingen.

The Work
The Work is ontwikkeld door Byron Katie en is een snelle, praktische methode om gestructureerd met negatieve en beperkende gedachten om te gaan. The Work helpt je met het identificeren van deze beperkende overtuigingen en stimuleert je om actief op zoek te gaan naar omkeringen en alternatieve waarheden die bevrijdend werken. De essentie bestaat uit het beantwoorden van vier vragen.

Overige

 • Attitudinal Healing
  Attitudinal Healing wil letterlijk zeggen ‘het helen van je innerlijke houding of instelling’. Het is gebaseerd op de overtuiging dat je altijd kunt kiezen voor innerlijke vrede in plaats van innerlijke strijd, voor liefde in plaats van angst. In het proces van heelwording gaat het om het loslaten van een op pijn en angst gebaseerde houding, zoals haat, wrok, schuldgevoel, het niet kunnen vergeven van jezelf en anderen. Als angst verdwijnt komt liefde vrij.
  Zie de gehanteerde principes en richtlijnen.
  Het tijdschrift ...van hart tot hart... geeft veel praktische, alledaagse toepassingen van het gedachtengoed vanAttitudinal healing, Een cursus in wonderen en The Work van Byron Katie.
 • Focusing
  Focusing (focussen, ‘inzoomen’) is het zich concentreren op een innerlijk gevoel dat je in jezelf oproept volgens een bepaalde methodiek. Hier worden de zes stappen van het focussen weergegeven in de vorm van een soort handleiding.
 • Option Method
  Een effectieve methode tegen stress, depressie, angst en frustratie. Door middel van een enkele zorgvuldig ontworpen vragen ontdek je welke onderliggende (onbewuste) conditioneringen hier de oorzaak van zijn. Dit inzicht werk bevrijdend.
 • PER-K en Psych-K
  Methode om je onbewuste overtuigingen te herkennen en te veranderen. (PER-K zakelijke toepassing van Psych-K)