Mediteren is meer dan alleen een ontspanningstechniek. Het is een manier om in verbinding te zijn met je ware zelf.
Doel van meditatie is je gedachten tot rust te brengen en volledig in het NU te zijn, alleen maar ZIJN. Alleen het gevoel van contact met je Zelf blijft dan over. Een gevoel van vrede, onbegrensd zijn, verbondenheid met alles, eenheid.

Mensen die mediteren worden mentaal weerbaarder, kunnen zich makkelijker concentreren en kunnen beter omgaan met stress. Helderder denken leidt tot betere beslissingen, meer creativiteit, minder verspilling van energie en een meer holistische kijk op de werkelijkheid. Betere beheersing van gedachten en emoties leidt tot verbetering in het sociale leven en de sfeer op de werkvloer.

Uitgebreide informatie over mediteren vind je op www.abc-van-meditatie.nl

Op deze site: Mediteren en bedrijfslevenMeditatiefeiten en citaten.
Op de site van Centre New Dimensions staat een duidelijke uitleg Hoe te mediteren

Hersengolven  zijn op te delen in  Beta, (alert), Alpha (ontspannen),  Theta (meditatie), Delta (slaap),  Gamma (REM-slaap). Kijk hier voor uitgebreidere info. Door geluid met dezelfde frequentie kan een bepaalde staat van de hersenen worden gestimuleerd. In diverse wetenschappelijke onderzoeken is dit vastgesteld. Kijk voor meer informatie:

 • Jose Silva UltraMind System
  Complete methode voor verdieping van meditatie en versterken van creatie. Vraag vrijblijvend de gratis audio en ebook aan.
 • Brainsync
  Uitgebreide site met uitgebreide informatie en veel CD's voor het stimuleren van verschillende activiteiten en situaties. Luister hier voor de gratis geleide meditatie van 10 min.
 • Holosync®
  Methode voor extra diepe meditatie.
 • Hemi-Sync®
  Technology ontwikkeld door The Monroe Institute, een non-profit opleidings-en research organization gericht op onderzoek naar het menselijk bewustzijn.

Hartcoherentie
Er is de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de eigenschappen van het hart, waarbij veel bijzondere ontdekkingen werden gedaan. Zo blijkt het hart vele hersencellen te bevatten en emoties vanuit het hart te worden aangestuurd. Hartpulsen blijken niet regelmatig te zijn, elke puls heeft zijn eigen amplitude en frequentie. Door het hart meer coherent te laten kloppen wordt heel snel een meditatieve staat bereikt. Veel onderzoek op dit gebied is gedaan door HeartMath. Kijk hier voor een eerste introduktie.
Op de site van Wibo van Gennip vind je duidelijke informatie over o.a. HartcoherentieHeartMath methode,resultaten en referenties. Het artikel "De kracht van je hart" in het zomernummer 2007 van INzicht geeft een mooie introductie
Meer over HeartMath vind je op introductiefilpjeThe Institute of HeartMathHeartMath.comHeartMath BeNeLux,licentiehouders Nederland

Meditatieoefeningen:

Artikelen

Meer...

 • Bedrijfsmeditatie.com
  Site van een ex-registeraccountant die zich heeft toegelegd op meditatiecursussen voor bedrijven, bijvoorbeeld de belastingdienst
 • Higher balance
  Uitgebreide informatie en gratis e-books over meditatie. Ook op de nederlandse zustersite
 • Happy Life!
  Stichting die informatie en cursussen verzorgd in meditatie, yoga, wellness etc. Aangesloten bij Chopra centers
 • Aandachttraining.info
  Brengt je aandacht naar het hier en nu. Ook met wetenschappelijke artikelen over mediteren obv van Mindfullness meditatie
 • Lachmeditatie
  Lachen is gewèldig gezond. Lachen is een krachtige anti-stressor, het ontspant, relativeert enorm, brengt u direct in het Hier en Nu, en bevordert uw ACCEPTATIE van de situatie, van de ander(en), of van uzelf. Lachen verbindt en maakt heel. Samen lachen is zeer gunstig voor de sfeer en voor de samenwerking.
 • Mediteren doe je zo.nl
  Informatieve website van het Centrum ter Bevordering van Meditatie in Rotterdam, een stichting met als doel bevorderen van meditatie in het algemeen, meditatie te presenteren in een hedendaags daglicht en een informatief platform te bieden aan mensen die starten in de wereld van meditatie. Zij verzorgen ook Transcendente Stilte Meditatie waarmee je in drie gemakkelijke stappen kunt leren mediteren.
 • Mind and Life Institrute
  Non-profit samenwerkingsverband  tussen enkele topuniversiteiten en de Dalai Lama die de effecten van mediterende boeddhisten wetenschappelijk onderzocht.