Stroomtaal® is een leefstijl met als doel te werken aan een vriendelijke en zinvolle samenleving. Stroomtaal® richt zich op het bewust maken van de invloed van je manier van communiceren. Het heeft een heldere uitwerking op je gemoedsgesteldheid.

In de Stroomtaal vermijdt je ‘remmend taalgebruik’. Woorden als: moeilijk, lastig, irritant, druk enz. maken je niet blij. Verander ze op een manier, dat je wel bij datgene blijft wat je wilt zeggen, alleen dan prettiger. In de trefwoordenlijst op de website van Stroomtaal kun je veel voorbeelden van stromend taalgebruik vinden.

In de Stroomtaal besteed je uitsluitend aandacht aan die dingen die werken. Houd je bezig met mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

De gouden regel in Stroomtaal is om alles op 70 procent te doen. Niet alleen in het denken, maar ook in het handelen. Bij sommige mensen kan deze visie weerstand geven. De ervaring is echter dat, als je alles op 70 procent van je leeftempo doet, je juist productiever wordt! Rustiger de trap op lopen, rustiger in het verkeer rijden, rustiger praten enz. Voor je het weet ervaar je meer ruimte in je hoofd en ben je veel effectiever.

Lees meer op de website van Stroomtaal